woensdag 23 februari 2022

Persbericht PZ H|Z = Hinder door zinkgat

Deze avond is een ploeg van onze zone opgeroepen voor een gaslek aan de Koolmijnlaan ter hoogte van huisnummer 65. De oorzaak en locatie van het lek was snel opgespoord en hersteld. Bij de opzoekingen en herstellingen zijn de diensten van Fluvius en brandweer uitgekomen bij een aanzienlijk zinkgat onder het wegdek.

De nodige inspecties zijn gedaan en voorlopig kan er geen verkeer meer in twee rijrichtingen gebeuren. Momenteel is de plaats van het zinkgat afgezet met nadarhekken en wordt er een voorrangsregeling ingevoerd. De werken zullen deze nacht verdergezet worden. Wegbeheerder AWV is gecontacteerd en hun permanentieploeg is onderweg. Zij zullen de nodige beveiliging van het zinkgat kunnen evalueren en desgevallend uitbreiden met tijdelijke verkeerslichten.

 Het verkeer van Houthalen naar Heusden wordt aangeraden om via de E. Staintonstraat, Schootstraat, Brugstraat om te rijden. Het verkeer van Heusden naar Houthalen kan gewoon zijn weg verderzetten. Het kruispunt van De Hoeven en Koolmijnlaan zal veiligheidshalve worden afgesloten. De mensen uit de De Hoeven dienen de ingestelde omleiding te volgen.