woensdag 13 april 2022

Viering ""150 JAAR KH DE WARE VRIENDEN ZOLDER"".

Deze avond was er in de lokalen van de harmonie "De ware vrienden" te zolder centrum een persmoment ter ere van het 150 jaar bestaan van de harmonie.
Het jubileum weekend begint op 6 Mei met om 20u een Oktoberfest - Oberbayern .
Hier brengt de harmonie zelf die voor deze avond in 2 is gedeeld de hele avond Duitse feestmuziek.

Zaterdag 7 mei is er vanaf 14 u een kindermatinee. Deze namiddag word jullie gebracht door de jeugdafdeling van de harmonie "De juniors" die dit jaar zelf een jubileum te vieren hebben namelijk hun 10 jarig bestaan. De namiddag zelf zal bestaan uit een High Tea met hapjes en drankjes, grime, ballonnen plooien, knutselstand om instrumenten te maken en een wandelende muziekquiz.
Om 14u30 Is er een eerste optreden van de juniors dit samen met de stedelijk academie muziek woord en dans uit Beringen. En om 16u30 geven de juniors dan een 2de optreden dat geleid zal worden de 3 dirigenten die de juniors in hun geschiedenis reeds gehad hebben.
Om 20u30 komen er dan 2 live band een optreden geven. Nifty Swing Cats en Feestband Zotte Koppe. Deze laatste bestaat slechts een aantal weken en geeft in primeur dan hun 1ste optreden.

Zondag 8 mei is het dan aan de harmonie zelf om naar voor te treden. Dit met een feestnamiddag met BBQ en optreden door verschillende harmonies en bands. Deze zal staren vanaf 12u. Maar voor het feestgeweld losbarst gaat de harmonie op een kroegentocht doorheen Zolder centrum. Ze geven 4 optredes verdeeld over 4 locaties.
- Om 13u30 't Weyerke,
- Om 14u30 onder het afdak van Broekmans,
- Om15u30 In wzc de Bloemelingen
- En afsluiten doen ze om 16u30 aan de enige echte kroeg in Zolder centrum 't Kuipke.
Ook willen ze nog even hun zelf ontworpen bier even on de kijker zetten namelijk "De Ware vriend. Ondertussen is er ook reeds een 2de bier gebrouwen door bestuurslid Ludo van Even. Dit biertje heeft de klinkende naam van "Fraline" en word bestempeld als een een Berliner Weisse met een framboos tintje. Dit bier was de winnaar van de brouwland brouwwedstrijd van 2021

En er is ook het gehele feestweekend een tentoonstelling over het 150 jarig bestaan van de harmonie . Alle evenementen zijn gratis te bezoeken met uitzondering van het optreden op zaterdagavond dit kost 6€.

Voor meer info en alle vragen kan u terecht op www.dewarevriendenzolder.be  zolder.be of via e-mail info@dewarevriendenzolder.beMet veel dank aan Frederique Jamart voor de verslaggeving en foto's