woensdag 25 mei 2022

Clubfeest TTC Smash



Verslag Clubfeest TTC Smash 2022 Zaterdag 21 mei 2022. Wat een opluchting dat het weer geen spelbreker is vandaag. Want zo’n storm als vrijdag zou een serieuze domper geweest zijn op de feestvreugde. Onze clubleden konden samen met hun partner en kinderen of ouders, broers en zussen op voorhand een keuze maken uit enkele namiddagactiviteiten zoals gaan klimmen in Alpamayo, een bezoekje aan het Mijnmuseum of de Avonturenberg verkennen voor het mooie uitzicht over Beringen-Mijn en omstreken.
De jongste deelnemers konden werkelijk letterlijk en figuurlijk hun hartje ophalen in de Clip-n-Climb van Alpamayo. En enkele oudere gingen voor het betere klauterwerk in de Lead & Boulder.

Een 20-tal anderen trokken met een oud-koolputter als gids doorheen de oude mijngebouwen en de ondergrondsimulatie. De meesten waren erg onder de indruk. Zowel van de grootsheid van de zalen als van de toenmalige werkomstandigheden. De gids bracht zijn gedegen kennis over met de nodige ernst en luchtige anekdotes.
Al wie wat later toekwam ging even naar de klimaapjes kijken of bestegen de Avonturenberg en wandelden eens rond op de site om de aan de gang zijnde renovatiewerken te keuren. Ook konden we de vissen en duikers in het duikcentrum Todi bewonderen door de vensters en vanaf de bovenste rondgang.
Om half zes kwamen we, gedreven door honger en dorst, dan af op de geur van de barbecue in het feestzaaltje van de brasserie Todi. Na een kleine receptie zocht iedereen een plaatsje aan de feesttafel en na het welkomstwoordje van onze voorzitter …. moest er toch nog een kwartiertje worden gewacht op de eerste lading van de grill. Deze tijdspanne werd benut om eens nader kennis te maken met de familie van de nieuwe leden en om de memorabilia van de laatste 25 jaar eens nader te bekijken. Vooral de albums met foto’s van de jaren 1995 tot 2002 konden op veel belangstelling rekenen. Onze jeugdspelers ontdekten daarin dat heel wat van de oudere leden er in hun jonge jaren een beetje gek uitzagen met hun lang haar en korte broekjes.

Nadat ieder zijn buikje had gevuld, werd de roep naar een dessertje alsmaar luider. Het duurde eventjes eer de kommetjes met dame blanche eraan kwamen, maar dan werd het weer even redelijk stil en hoorden we slechts om de haverklap het psssst-pssst-geluid van de slagroomspuitbus naast het constante getik van de lepeltjes. Onze voorzitter moest dan niet veel moeite doen om stilte te vragen voor de uitreiking van de prijzen voor onze clubkampioenen. De wisselbeker ging dit jaar naar Wouter en Vincent mocht de prijs van jeugdkampioen ontvangen. De prijs voor het verdienstelijkste clublid werd, onder algemene goedkeuring, toegekend aan onze ouderdomsdeken Jos voor zijn tomeloze inzet en passie om de jeugd een gedegen opvang en begeleiding te geven.

Tijdens het daaropvolgende quizhalfuurtje was er af en toe wel even discussie over de juiste interpretatie van de vragen of antwoorden, maar zoals altijd heeft de organisator en jury het laatste woord.

Spelletje gespeeld, prijsjes uitgedeeld en tijd voor sommigen om de kleintjes te gaan slapen leggen. De rest bestelde nog een stevige pint of glas wijn om dan verder herinneringen op te halen of de gebeurtenissen van de dag te becommentariƫren. Ondertussen hadden de medewerkers van Todi gezorgd voor een deel doosjes en aluminium bakjes om het overschot aan vlees en groenten te verdelen onder de gegadigden. Daarmee was deze fijne dag ten einde. Iedereen tevreden en voldaan. Uw verslaggever, Ludo.