maandag 27 juni 2022

Ber Sjap Classic nieuwelingen.

Omstreeks 16u30 mochten 113 U17 renners bij de mannen aan hun wedstrijd beginnen. Zij kregen 19 ronden voor de wielen geschoven van ongeveer 5km per ronde. Het was uitkijken naar plaatselijk renner Yoren Vanhoudt van Optimus -Argenta Cycling Teamn hoe zich zou plaatsen. Al vanaf de eerste ronde werd er stevig gekoerst, zo hard zelfs dat al enkele renners het moeilijk kregen met het tempo. Na 5 ronden vonden twee renners het welletjes en reden weg van de rest. Na enkele ronden hadden de twee hun voorsprong al uit gebouwd tot. een halve minuut. Yoren Vanhoudt probeerde nog om weg te geraken uit het peloton maar dat was een onbegonnen zaak. Veel schermutselingen achter de twee leiders maar die reden verder en verder weg. De winnaar zat duidelijk van voor en de twee die reeds vroeg in de koers waren weggereden spurtte voor de bloemen. Bij Pauwels Sisse was duidelijk het beste er vanaf en kreeg zelfs nog krampen in de laatste meters. Zo ging Huysmans Nolan met de zegebloemen aan de haal. Voor de derde plaats werd het nog even spannend Brend Van Aerschot kon na een ultieme uitval nog beslag leggen op een derde plaats. Yoren Vanhoudt finishte op een zeer verdienstelijke zevende plaats. De spurt werd nog even ontsierd door een valpartij waardoor er twee renners tegen de grond gingen met wat schaafwonden als gevolg. Met veel dank aan Joseph Bams voor verslaggeving en foto's