vrijdag 7 april 2023

Sara Gilis & Jeff Herr in concert met 'My Olympus' [try-out] + support act EGEL


Sara Gilis is een muzikante/componiste die we met MUZE een warm hart toedragen. In het verleden was ze bij ons al te zien in uiteenlopende voorstellingen, als sidekick en met eigen projecten.

Deze keer duikt ze in een onvoorspelbare zee met als muzikale bondgenoot Jeff Herr. Deze Luxemburger is een veel gevraagde drummer en componist met projecten als Jeff Herr Corporation, Teleport & Herr Bender. Op Radio 100,7 presenteert hij zijn eigen programma ‘Een zwee Jazz’.

Met de try out van ‘My Olympus’ verklanken Sara Gilis & Jeff Herr een aantal sterke vrouwen uit de Griekse mythologie. We kennen allemaal wel iemand met het kinderlijke enthousiasme van Persephone, de onstuitbare drive van Artemis, het zorgzame karakter van Demeter,… Sara raakte geïntrigeerd door deze thematiek en zocht naar raakvlakken. ‘My Olympus’ is een introspectieve muzikale reis en een weerspiegeling van inspirerende ontmoetingen onderweg. Een instrumentaal avontuur met ruimte voor experiment, improvisatie en een flinke scheut verbeelding.

Support act EGEL [try-out] in MUZEcafé om 20u15
Deze vier jonge wolven brengen verschillende werelden samen. Hun jazz/funk balanceert tussen ingetogen sferen en aanstekelijke grooves, met invloeden als Esbjörn Svensson Trio, Steve Reich, Tony Allen, Marc Ribot, Erykah Badu en vele anderen.
Thibault Verset - toetsen
Vladimir Dimitrov - gitaar
Gerrit Vandevelde - bas
Sam Meerten - drums
Dank aan Ann Jordens voor de foto's en cc Muze voor de verslaggeving