woensdag 5 juli 2023

Luister je mee?

Altijd al willen weten wat er reilt en zeilt in onze bib?
Dan is de nieuwe podcast ‘De bib van H tot Z’ iets voor jou. Lieselotte, specialist Bibliotheek, neemt ons alvast mee achter de schermen.

Hoe is de podcast ontstaan?
“Ik was op zoek naar een nieuwe manier om onze bib, onze werking en activiteiten in de kijker te zetten. Podcasts zijn tegenwoordig een heel hip medium – ik luister er zelf ook heel graag naar in de auto - en het leek mij de perfecte manier om kennis te maken met de bib en onze medewerkers. Ik wist ook meteen dat ik niet alleen voor die micro wilde zitten dus daarom nodig ik altijd een collega uit. Ze vertellen over hun projecten en geven allerhande tips aan de luisteraars.”

Waar gaan de podcasts over?
“Alles kan, zolang er maar een link is met de bib. De bezoekers van de bib zijn divers, dus wij proberen dat ook te zijn in onze onderwerpen. We hebben al drie afleveringen opgenomen en die waren allemaal heel uiteenlopend. Zo gaf een collega boekentips voor wanneer een heel populair kinderboek uitgeleend is, was er een aflevering over Boekstart naar aanleiding van Boekstart-dag en momenteel loopt er een expo in de bib waarvan de fotograaf kwam vertellen over haar favoriete foto. Ik denk dat we met de podcast ook bewijzen dat een bib heel wat meer is dan boeken.”

Kan je een tipje van de sluier lichten over toekomstige onderwerpen?
“Zeker! De eerstvolgende afleveringen gaan over de zomeracties van de bib en over manga’s! Die laatste zijn helemaal nieuw in onze collectie dus die wilden we graag in de kijker zetten. Mijn collega Sarah vertelt bijvoorbeeld hoe je een manga moet lezen en wat de typische kenmerken zijn. In de toekomst hoop ik regelmatig inwoners op bezoek te krijgen die willen praten over hun favoriete boek of film. Als er kandidaten zijn, geef gerust een seintje.”
Je kan alle afleveringen van de podcast beluisteren via de website van de bibliotheek of verschillende podcastplatforms