Rudi

woensdag 24 januari 2024

Actie door bewoners Lindeman voor behoud van hun lijnbussen.


Vanmiddag was er een actie van de bewoners Lindeman aan het gemeentehuis waar een afspraak met  burgemeester Mario Borremans was voorzien dit voor het toch te kunnen behouden van de lijnbussen op de mijnwerkerswijk Lindeman. Alle bussen van de Lijn zijn hier stopgezet op Lindeman en er zijn vele oude bewoners die moeite hebben voor zich te verplaatsen en zo regelmatig de lijnbus nemen om zich te verplaatsen maar sinds 08 januari zijn deze halten afgevoerd en de bus passeert er niet meer.

Dus deze actie kreeg ontzettend veel steun van de lokale bewoners Lindeman, er was zelfs een petitie opgericht die tot nu toe al de steun van meer dan 426 handtekeningen had en overhandigd werd aan burgemeester Mario Borremans en schepen van mobiliteit Lode Schops. Mario zegde nog dat deze petitie ook een pluspunt zal zijn met de gesprekken met de lijn. De mensen stonden aan het Heldenplein met spandoeken, borden en waren erg teleurgesteld.
Ook vele politiekers scharen zich achter deze groep bewoners van Lindeman en zij zullen proberen dit weer in orde te maken. Al weten we dat dit toch een moeilijke opdracht zal worden.