dinsdag 20 februari 2024

DAAU & RUDY TROUVÉ

In concert met 'Musik für Animierten Tonspurfilm'
Die Anarchistische Abendunterhaltung is terug, en hoe! Ook deze keer vond het Antwerpse kwartet zichzelf opnieuw uit. Het creatieve vuur werd dit keer opgepookt door levende legende, beeldend kunstenaar en geluidsgoochelaar Rudy Trouvé.

DAAU dook het repetitiekot in en volgde blindelings de orders van de grootmeester. Enkel met drums, klarinet, contrabas, accordeon en enkele aftandse taperecorders doken ze de kelder in. Vrienden kwamen langs en opnames werden gemaakt. Wat er precies met de tapes gebeurde is een mysterie maar het resultaat is een plaat vol paradoxen. Groezelig en gepolijst tegelijk. Af en onaf. Benieuwd hoe dit knotsgekke avontuur afloopt? Kom dan zeker kijken naar dit dubbelconcert in onze fijne clubsetting in de zwarte zaal.

https://daau.yurk.net/wp/
“Gezien de wispelturige, avontuurlijke aard van hun muziek voelt Trouvé als producer spontaan aan als de best mogelijke keuze voor DAAU. Hij drukt weliswaar zijn stempel goed door, maar slaagt er vooral erg goed in om de op avontuur en experiment gestoelde muzikaliteit in goede banen te leiden. Het eindresultaat is dan ook op zijn minst bijzonder te noemen. DAAU klinkt hoorbaar anders dan pakweg het debuut uit de jaren negentig, maar bewijst met deze plaat vooral dat het helemaal niets van de anarcho-punkachtige esprit die hen destijds begeesterde, verloren heeft.”- Cutting Edge

vrijdag  01.03.2024 zwarte zaal 20u15
€22 kassa €19 vvk,-25/+60 ​€16 vriendenpas en TICKETS KLIK HIER