maandag 19 februari 2024

Drukte evacuaties verwaarloosde dieren blijft aanhouden.

Vorige week woensdag 14 februari evacueerden we 2 in beslag genomen paarden in Koersel/Beringen. Op de schimmel waren de prints van talloze ‘roze kusjes in lippenstift’ op de witte vacht zichtbaar die de dierenliefde op Sint – Valentijn moesten vertegenwoordigen. Men was daarbij wel wéér vergeten om dit uitgemergeld hongerig paard en de lotgenoot te voederen … Maanden met een frequentie van enkele dagen geen eten of af en toe een beetje voeding waren verstreken en dé dag van de inbeslagname kwam men wel in actie!e i

Want maar liefst 3 ‘unieke’ eigenaars, waarvan 1 persoon die naar eigen zeggen door de Rechtbank reeds een levenslang verbod tot het houden van dieren werd opgelegd, claimden telkens ‘hun’ paarden. Diezelfde week evacueerden we nog eens 2 verwaarloosde paarden van een recidivist in Houthalen en bijkomend weer 6 verwaarloosde paarden in Westerlo.

Vanmorgen werden we om 5 u 30 uit ons bed gebeld door een postbode die ons een ree meldde die gekneld zat in een toegangspoort. Na deze bevrijding mochten we op verzoek van de politie Voorkempen ons naar Brecht begeven. Na een rit van anderhalf uur plukten we in Brecht 57 in beslag genomen eenden letterlijk uit een brei van slijk en uitwerpselen. Wel élke eend sloeg tijdens de vangst met beide vleugels in de natte brei die daardoor in ons gezicht én letterlijk tot in onze mond opspatte …

Intussen werden we een goede 100 km van onze locatie verwijderd door de politie verzocht om in de regio Tienen 38 verwaarloosde konijnen op te halen. Maar liefst 26 van deze 38 in beslag genomen konijnen bevonden zich binnenshuis. Simultaan verzocht de Vlaamse inspectiedienst dierenwelzijn ons om (nog maar eens een goede 70 km verder) een ernstig verwaarloosde pony en 2 kleine schaapjes in Maasmechelen op te halen!

We wensen te benadrukken dat de veelvuldige afhalingen van in beslag genomen verwaarloosde dieren slechts de eerste stap naar de onmiddellijke verbetering van de levensomstandigheden van de dieren betekent, MAAR dat het werk voor ons dan pas begint (dagelijkse verzorging qua voeding, drinkwatervoorziening, reinigen huisvestiging, medische verzorging door dierenartsen, enz.)!
Dank aan Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder