maandag 19 februari 2024

ELAN FILMAVONDEN: 'STOP MAKING SENSE'

Maandag 19 februari tussen 20:30-23:30
Na 40 jaar terug op het grote doek in gerestaureerde versie: 'Stop Making Sense', de legendarische concertfilm van new wave/post-punk band Talking Heads met frontman David Byrne. Na de film is er een swingende dj-set in het Roxy-café.
Na 40 jaar terug op het grote doek in gerestaureerde versie: Stop Making Sense. De legendarische concertfilm van new wave/post-punk band Talking Heads met frontman David Byrne.

Hij begint met het nummer ‘Psycho Killer, helemaal alleen op een kaal podium met enkel zijn gitaar en taperecorder. Gedurende de show wordt het podium langzaam verder opgebouwd en verschijnen er steeds meer bandleden, totdat negen man het dak van het Pantages Theater eraf blazen.
Regisseur Demme (The Silence of the Lambs) deed recht aan de New Yorks-intellectualistische maar ook funky act van de band. Met de aanstekelijke, energieke performance heeft de film zich in het collectieve geheugen van de muziekliefhebber gegrift. Neem bijvoorbeeld de kenmerkende danspasjes, spannende lichteffecten en natuurlijk Byrne’s beroemde “big suit”.
Wacht niet te lang om te reserveren, tickets gaan vlotjes.
Prijs: 12,5 €  KLIK HIER
The Roxy Theatre, Pieter Vanhoudtstraat 39 te Koersel