zaterdag 24 februari 2024

ISOLDE LASOEN In concert met haar tweede succesalbum 'Oh Dear'


Op het Conservatorium in Gent wilde Isolde eigenlijk graag vibrafoon volgen. Maar er was geen leraar beschikbaar, en dus werd het tweede keus drums. En dat hebben we geweten. Vandaar werd ze drummer van Daan en van Absynthe Minded en vele anderen, maar langzamerhand kwam ze zelf op de voorgrond.

Vandaag was ze met haar vijfkoppig gezelschap te gast in de Muze van Heusden-Zolder. Ze zingt duidelijk graag Franse liedjes (o.a. La Plage van Marie Laforet, Emmene-moi danser ce soir van Michèle Torr, en haar eigen leuke Aluminium Folie) en ze houdt van Jazzy thema’s. In de schouwburg bracht ze haar volledige tweede solo album ‘Oh Dear’ met al dit moois.
En het publiek genoot er duidelijk van.met veel.
Ze mag zich ondertussen een grande dame van de Belpop noemen. Live laat ze zich bijstaan door een fantastische band: Ben Brunin [bas], Ben Van Camp [gitaar], Bernd Coene [vibrafoon, percussie], Wietse Meys [sax, fluit], Jo Hermans [trompet], Peter Delannoye [trombone] & Luc Vermeir [synths]. Veel dank aan Arnaud Bloemen voor het verslag en An Jordens voor de mooie foto's