woensdag 28 februari 2024

trainingssessie Paul Huglo sensei bij Shoshin dōjō


Op woensdag 21 februari verwelkomde Shoshin Dōjō in Heusden-Zolder met veel enthousiasme Paul Huglo sensei, 4e dan SKIF en instructeur aan de Honbu Dojo in Tokyo, Japan, voor een inspirerende trainingsessie.
Geboren in Amiens, Frankrijk, in 1993, begon Paul Huglo sensei zijn karatereis op een jonge leeftijd van 7 jaar. Na zijn afstuderen aan de universiteit in 2013 reisde hij naar Japan voor een intensieve twee maanden durende karatetraining. Op aanbeveling van Murakami sensei, 8e dan en de wereldwijde hoofdinstructeur van SKIF, verhuisde hij naar België om zich aan te sluiten bij de Honbu Dojo SKIF-Belgium en lessen te volgen bij Stephane Castrique sensei,6e dan en hoofdinstructeur van SKIF-Belgium.
In 2016 kreeg hij de eer om deel te nemen aan de instructeursopleiding aan de SKIF Honbu Dojo in Tokyo, Japan, en met succes af te studeren in mei 2020. Sindsdien heeft hij zich volledig toegelegd op het lesgeven in de SKIF Honbu Dojo in Tokyo en reist hij de wereld rond om zijn kennis te delen. Ondanks zijn toewijding aan lesgeven, blijft hij actief deelnemen aan wedstrijden, waarbij hij in 2022 de 2e plaats behaalde op het All Japan Championship in de kumite (+70 kg) categorie, evenals de 1e plaats als Grand Champion in de kumite categorie. Een jaar later, in 2023, werd hij wereldkampioen in de kumite (+70 kg) categorie en won hij zilver in de Grand Champion categorie kumite (vrij sparring).

De trainingsessie trok een grote opkomst van leerlingen van Shoshin Dōjō en karateka's uit de Noorderkempen, Wallonië en Nederland, die allen genoten van een intensieve en leerzame sessie. De energie in de dojo was voelbaar terwijl Paul Huglo sensei zijn kennis en ervaring deelde met de enthousiaste deelnemers. Na afloop van de sessie keerden alle aanwezigen voldaan naar huis, verrijkt met nieuwe inzichten en technieken die ze hadden opgedaan tijdens de training. Met een gevoel van voldoening en inspiratie kijken ze uit naar de volgende kans om samen te trainen en te groeien in hun karatevaardigheden. Dank aan Kris Lenaerts voor verslag en foto's