vrijdag 23 februari 2024

Verstand komt met de jaren?

Maandag 26 februari is het letterlijk en figuurlijk oppassen geblazen in dienstencentrum De Zandloper. Het druk bezochte cafetaria wordt tussen 14 en 17 uur het middelpunt van de ludieke sensibiliseringsactie ‘Blaas jij safe?’. Met behulp van een honderdtal alcoholtesters wil lokaal bestuur Heusden-Zolder bezoekers bewust maken van hun alcoholgebruik.
Kelly Alfarano van Team Welzijn: “Nog voor het einde van de actiemaand TournĂ©e MinĂ©rale willen we ook de bezoekers van het dienstencentrum laten nadenken over de invloed van alcohol. Cafetaria De Zandloper krijgt dagelijks best wat bezoekers over de vloer en is dus een goede locatie om onze sensibiliseringscampagne uit te rollen. Natuurlijk voorzien we ook tekst en uitleg bij elk resultaat om zo de bezoekers voldoende te informeren.”
Uiteraard is deelname aan de actie geheel vrijblijvend. Bovendien worden bezoekers die SAFE blazen beloond met een smakelijke verrassing. Redenen genoeg om af te zakken – en niet door te zakken - naar dienstencentrum De Zandloper.