zondag 31 maart 2024

BRUSSELS JAZZ ORCHESTRA & CAMILLE BERTAULT (ode aan Serge Gainsbourg).


Brussels Jazz Orchestra met de Franse zangeres Camille Bertault brachten een interpretatie van de nummers van Serge Gainsbourg in ccMuze op zaterdagavond.
Dank aan Herman Eerdekens voor info en foto's

Een fenomenale ode aan Serge Gainsbourg (info met dank aan cc Muze)
Lucien Ginsburg evolueerde van rebelse, jobhoppende jazzmuzikant en crooner in Parijse nachtclubs naar de alom bekende artiest en provocateur Serge Gainsbourg. Zijn met humor, erotiek, subversie en woordspelingen doordrongen nummers maakten van hem een van de meest invloedrijke artiesten.

Brussels Jazz Orchestra brengt samen met de fenomenale Franse zangeres Camille Bertault een ode aan dit icoon van de Franse muziek. Originele songs van de mythische Gainsbourg liggen aan de grondslag van nieuwe BJO-arrangementen. Camille Bertault begeeft zich op indrukwekkende en sensuele wijze op het muzikale speelveld tussen jazz, chanson en humor. Ze is de gedroomde soliste om het werk van Gainsbourg te vertolken met vocale virtuositeit en verleidelijke subtiliteit.

Na een opleiding jazz aan het conservatorium van Parijs, brengt Camille Bertault in 2016 haar eerste plaat ‘En Vie’ uit bij het New Yorkse label Sunnyside Records. De mix van eigen songs en interpretaties wordt gesmaakt door de internationale jazzpers en ook het tweede album ‘Pas de GĂ©ant’ bij Sony Masterworks wordt jubelend onthaald. Nadien begint Bertault als rijzende jazzster aan een internationale toer en brengt ze ‘Le Tigre’ [2020] en ‘Playground’ [2022] uit met David Helbock. Haar meest recente album kreeg de titel ‘Bonjour Mon Amour’ [2023]. In juli 2023 mocht Bertault de ‘Victoire du Jazz’ voor ‘Vocal Artist’ in ontvangst nemen. www.brusselsjazzorchestra.com