woensdag 13 maart 2024

Sean “Mack” McDonald (USA/FR) @ MUZEcafé Zolder


Deze avond grote belangstelling in het MuzeCafé voor Sean “Mack” McDonald zijn optreden. Het MuzeCafé liep volledig vol en was uitverkocht. 
Wie is nu die Sean ""Mack"" Mc Donald

Sean bekend als "Mack" McDonald is een 21-jarig opkomend blueszanger, gitarist uit Augusta Georgia, iemand waarvan nu al duidelijk is dat hij potten gaat breken.

Hij is afgestudeerd aan de Middle Tennessee State University, met als hoofdvak audioproductie en als bijvak muziekindustrie.

Hij begint met drums op 2-jarige leeftijd, piano op 3-jarige leeftijd en voegt in de loop der jaren meer instrumenten aan zijn arsenaal toe. Op 7 jarige leeftijd staat zijn besluit vast, gitaar wordt zijn definitieve keuze.

Toen hij opgroeide, luisterde hij naar verschillende muziekgenres zoals blues, gospel, jazz, R&B, rock-'n-roll en soul en naarmate hij ouder wordt, begint hij zijn liefde voor al deze genres in zich op te nemen en zijn eigen stijl en geluid te creëren.

Hij beheerst moeiteloos een scala aan stijlen van Robert Johnson tot T-Bone Walker, van oude country blues tot Chuck Berry. Hij is beinvloedt door muzikanten uit verschillende genres, waaronder Ray Charles, B.B. King, T-Bone Walker, Louis Jordan, Albert King, James Brown, Muddy Waters, Little Walter en andere legendarische muzikanten.
Dank aan Move2Blues voor deze informatie en ook onze dank aan Niels Panis voor deze mooie fotoreeks