zondag 7 april 2024

43ste carnavalstoet der SLAMRIDDERS trok door de Heusdense straten


   Vandaag mocht de CARNAVALSTOET van de SLAMRIDDERS voor de 43ste editie uitrijden. Er was enorm veel publiek komen opdagen in het centrum van Heusden met dit prachtige weer. 

Voor de stoet uitreed mochten de Slamridders allemaal samen een ontbijt nuttigen in feesttent op het Sint Willibrordusplein in Heusden, want een zware en drukke dag stond op hun agenda. Eerst de tent op orde stellen na het succesverhaal van gistereen eerst met het Kindercarnaval en daarna de Covers on the rock werd alles mooi opgeruimd en dan de hoofdpodia in orde stellen dat de Slamridder gasten hun plaatsen op de podia mochten innemen. Vanaf 13 uur kwamen de genodigden (die nadien het podia zullen betreden) en de oude Slamridders prinsen toe in de feesttent op het Sint Willibrordusplein. Frituur Lito Heusden opende al om 09u30  de frituur en  voor vandaag waren er weer broodjes zodat iedereen op tijd hun eten kon oppuzelen.

Prinses Linda I en adjudant Mathiz I waren terecht fier dat zij deze stoet van hun Slamridders mochten begeleiden. Zij genoten op de laatste wagen op het hoogste punt van de sfeer die er heerste onderweg tijdens dit groot feest. De mensen riepen luid zodat alles boven op de wagen goed te horen was en de prinses Linda I te samen met haar adjudant Mathiz I gooide dan ook heel veel snoep, ballen en andere artikelen naar de mensen toe. 

Maar liefst 28 praalwagens kwamen opdagen om deze laatste carnavalstoet van Limburg bij te wonen. Na het beeindigen van deze stoet kwam er nog een massa snoepworp en het feest werd dan verder gezet in de feesttent der Slamridders.

De stoet zelf  verliep echt fijn en ordelijk , het publiek genoot ervan. Veel volk en massa snoep op het einde want alles moest opzijn. Dank aan Rudi Coomans voor het verslag en kijk mee naar de vele foto's van Joseph Bams, Frederique Jamart en RB Fotografie in het album.
SLAMRIDDERS BEDANKT VOOR HET PRACHTIGE WEEKEND