zaterdag 13 april 2024

Mustang Fever 2024


Kleine jongens, klein speelgoed. Grote jongens, groot speelgoed. Iets wat ook voor vrouwen telt anno 2024. Zij, waren er ook met hun speelgoed.
Het jaarlijkse Ford Mustang treffen, staat altijd garant, voor veel nostalgie binnen dit type speelgoed. Hun eigenaars die het beste van zichzelf hebben gegeven, van aankoop, tot restauratie. Dan is Adelbert Engler en zijn Mustang garage, een fenomeen. Binnen Europa, en tussen de wandelgangen van de Heusdense Schaapsweg.

Veel Duitse eigenaars waren afgezakt naar dit gebeuren. Ze maakten het dan ook heel plezant, toen hun laatste lid arriveerde. Bij aankomst vertelde de ene Duitser tegen de andere, dat ze echt binnen in de Mustang garage een kijkje moesten gaan nemen. Naar de bezienswaardige miniatuur collectie. Bij mijn weten, nog steeds een wereldrecord (nvdr). Iets wat nog dagelijks groeit, aan de halfgevulde kasten te zien.

Persoonlijke favorieten had iedereen. Eén fan, kon me persoonlijk bekoren met zijn ‘gewrapte’ BEAST 666. Een grote Iron Maiden fan! Het had een bandlid kunnen zijn van deze Engelse Hardrockband. Want ook zijn lichaam stond vol met zijn idolen, doch een zeer toffe mens. Die ook het kostenplaatje verklapte van zijn pronkstuk. Waarvan je dan weet, dat er mensen zijn, die hun Mustang liever zien, dan hun eigen vrouw. Fanatiekers!

Maar, dat is elke bezoeker op dit jaarlijks treffen. Waar alles is voorzien. Door vrijwilligers. Voor jong en oud. Elk jaar valt er wel iets nieuw op te merken. Dit jaar was de ‘ambachtelijke stiel’ vooral op te merken. Handige Harry’s die hun smeed- en plooiwerk bloot stelde, aan dit legendarisch merk. En Carla Engler in haar golfkarretje, die haar vrijwilligers verzorgde met frisse drankjes en eten.

Dierenliefhebbers kregen echter de primeur. Geen V8 of V6 uit staal of polyester. Maar 2 volbloed Mustang paarden in levende lijve. Het beeld van de rustig galoperende paarden, tussen al dat stalen ‘bling bling’ gedoe, gaat velen bijblijven. Uniek! Net als dit hele gebeuren . Een gebeuren wat ver buiten de Europese landsgrenzen opgemerkt wordt. Tot in de Verenigde Staten toe.

Eén Mustang eigenares, verkocht zelfs TRUMP akkefietjes voor zijn aankomende USA verkiezingen.
Hoe je daar aan komt, is me een vraagteken. Dat ‘vrije meningsuiting’, een kostbaar ding is , werd hiermee bewezen.

Voor de 2025 editie van dit volledig USA gebeuren, staat één ding vast.
Ze brengen altijd veel volk op de been. Richting Heusden, ongeacht verkiezingen. Het concept zal altijd hetzelfde zijn. Elke bezoeker én eigenaar doen genieten, voor iets wat in een elektrisch autotijdperk zal verdwijnen. Maar ook daar zijn ze in Heusden, op voorbereid voor de komende jaren. En primeurs zullen blijven volgen vanuit dit legendarische merk .Dank aan Tony Sempels voor het verslag en dank aan RB Fotografie & Kyano & Tony Sempels voor de foto's