donderdag 25 april 2024

ZLDR MINE in het groen

Op donderdag 2 mei zakken ongeveer 700 klimaatambtenaren vanuit heel Vlaanderen af naar de mijnsite van Heusden-Zolder voor de klimaatdag van VVSG. Het is een inspiratie- en netwerkevenement voor iedereen die op lokaal niveau betrokken is bij beleid rond klimaat in de brede zin van het woord. Het biedt Heusden-Zolder meteen de perfecte gelegenheid om haar duurzame initiatieven maar ook sportieve, culturele en erfgoedrijke karakter onder de aandacht te brengen onder het mom van ZLDR Mine in het groen.

Met ZLDR Mine in het groen brengen we De Wijers letterlijk en figuurlijk naar onze mijnsite. Het meest opvallende is ongetwijfeld het pop-up bos op het Marktplein, waarvan vrijdag 26 april de opbouw van start. Specialist Energie & Klimaat Machteld Lambrichts: “In totaal vergroenen we een oppervlakte van ruim 1700 m² over 5 zones, goed voor 12 bomen, 1530 heesters en 500 vaste planten. Uiteraard nodigen we ook onze inwoners uit om een kijkje te nemen, want natuurlijk zijn ook zij van harte welkom!” Het pop-up bos is vrij te bezoeken t.e.m. zondag 5 mei.

Op 2 mei stelt ERA Racing eveneens haar e-racewagen tentoon op het Marktplein. Onder een grote beschermende koepel kunnen fans van het betere racewerk dit staaltje van innovatieve technologie van dichtbij bewonderen. Het is een treffend voorbeeld van hoe topsport en duurzaamheid elkaar kunnen aanvullen.

Natuurlijk kan ZLDR Luchtfabriek niet ontbreken in dit verhaal. Van 25 april t.e.m. 6 mei treed je er in de voetsporen van de machtige terrilosaurus. Elf dagen lang verbergt ZLDR Luchtfabriek een mysterie dat wacht om ontrafeld te worden. Specialist Toerisme Judith Martens: “Deze speurtocht voor kinderen van 6 t.e.m. 11 jaar is de perfecte manier om kennis en avontuur te combineren in een unieke industriĆ«le omgeving, die voor de gelegenheid is omgetoverd in een heus oerwoud. Een absolute aanrader voor dino-fanaten!”

Groen staat overduidelijk centraal tijdens deze eerste dagen van de maand mei. Laten we hopen dat Moeder Natuur de trend volgt en heerlijke zonnige dagen voor ons in petto heeft.
Met veel dank aan Kris vandevenne voor de mooie foto's