donderdag 2 mei 2024

Finales Pooltornooi Kuipke


Woensdag 1 Mei werden de finales beslecht van hun plaatselijke pooltornooi. Een tornooi wat aanvang had in December, en nu zijn climax kende. De afronding van iets , wat verhalen maakt, maar uiteindelijk een happy ending waard is. Met een perfecte organisatie algemeen.
Uitbaatster Heidi Erhardt verstaat dat als geen ander. Ze vertroetelde haar aanwezige deelnemers met lekkers, en een mooie prijzenpot. Als deelneemster bracht ze het er ook niet onaardig vanaf. Ze bereikte de derde plaats in het solo gebeuren. Daarmee speelde ze velen naar huis, iets wat totaal tegen haar winkel ingaat, maar vandaag waren ze allemaal weer daar. Om de finales mee te maken.
In beide finales zagen we mooie wedstrijden. Bij de dubbels leken David Gijbels en zijn maat Patrick, flink weerwerk te bieden tegen topfavorieten Tielens/Parisi. Ze liepen ook eventjes uit, maar dan kwam Ottavio Parisi opzetten, en dan weet je dat er geen houden aan is. Het duo Peter Tielens/ Ottavio Parisi, wonnen het dubbel gebeuren.

Een aangeslagen winnaar van vorig jaar bij de solo’s, David Gijbels, moest na die verliezende partij, nog aantreden in de solo finale tegen Tony Sempels. Laatstgenoemde kwam sterk voor de dag, maar Gijbels pareerde . Gelijkopgaand. Bij 3-3 was alles nog onbeslist. Maar dan domineerde Gijbels de rest van het verhaal, en werd voor het tweede jaar op rij, de poolkampioen van CafĂ© ’t Kuipke. Iets waar Sempels zich kon in vinden.

Een heruitgave is alvast beloofd. Met stamgasten, en misschien wel een afzonderlijke damesreeks, als bijkomstig gegeven. Het kan het amusementsgehalte binnen Zolder Centrum enkel bevorderen.
Met dank aan de goede organisatie !!! (TS) (credits Heidi)