dinsdag 7 mei 2024

Persbericht PZ H|Z => 2 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken

Afgelopen weekend heeft onze verkeersdienst de handen veelvuldig uit de mouwen moeten steken. Zowel zaterdag als zondag stonden er evenementen gepland die jaarlijks tal van bezoekers aantrekken. Dit zorgt voor de nodige verkeersdrukte en -hinder en helaas ook voor tal van overtredingen.

Zaterdag en zondag was er de tentoonstelling ‘Knal in de tijd’ in het kasteel Meylandt dat vele bezoekers kon aantrekken. Helaas hebben heel wat bezoekers de parkeerverbodsborden genegeerd en mogen zich dus ook aan boete verwachten.

Zondag kwam daar nog de jaarlijkse tuningshow ‘Race Wars’ op het circuit Terlaemen bovenop. Het werd ook voor dit evenement een talrijke opkomst. Bij het einde was er de nodige drukte op de Terlaemenlaan doordat iedereen de autosnelweg E314 wilde oprijden. In de omgeving van het circuit waren er dan weer weinig parkeerovertredingen te bespeuren maar helaas konden 2 bestuurders zich buiten de veilige omgeving van het circuit niet beheersen en wilden hun rijkunsten op de openbare weg etaleren. De patrouilles hebben de bestuurders kunnen controleren en identificeren. Gelet op de gevaarsfactoren door hun rijgedrag werd besloten om hun rijbewijzen onmiddellijk voor 15 dagen in te trekken.

Buiten bovenstaande konden tevens volgende vaststellingen worden verricht:
- 5 opgedreven bromfietsen werden in beslag genomen voor 30 dagen;
- 1 bestuurder werd betrapt op drugs in het verkeer;
- 1 wagen was niet verzekerd en werd getakeld;
- 3 kinderen zaten niet vastgeklikt in het kinderzitje;
- 3 voertuigen reden zonder geldige keuring;
- 2 voertuigen werden beboet voor gevaarlijk inhalen, waaronder over het fietspad;
- 3 vrachtwagens negeerden het parkeerverbod voor voertuigen +3,5ton.