maandag 22 juli 2024

Chiro Heusden slaat zijn bivak op in Lokeren


We zijn veilig aangekomen!
In totaal zullen we dit bivak met 141 aanwezig zijn, maar de kadees en pagadders komen pas 24 juli. Nog een paar nachtjes slapen dus!
We verblijven op een alpaca boerderij dus we hebben leuk gezelschap van alpacas, koetjes en enkele lieve katten. We kijken uit naar de komende 10 dagen!

Ook Chiro Heusden heeft zijn bivaktenten opgeslagen in Lokeren waar zij verblijven van 21 juli tot en met 30 juli.  Een hele organisatie om alle valiezen en andere mee te nemen  deze spullen van alle leden op tijd in de vrachtwagen te hebben geladen. maar die is nu reeds ter plaatse. Chiro Heusden  zal in Lokeren met 25 leidinggevende werken en er gaan ook 9 kookouders mee om te gaan winkelen en alle lekkers te voorzien zodat er niemand honger lijd. En er zullen ook 5 dienstenleiding aanwezig die instaat voor het logistieke gebeuren op het bivak. 

Het thema dit jaar is “Finding Chiro”, gebaseerd op de tekenfilm “Finding Nemo” ,elke afdeling werkt daarbij rond een thema dat gebaseerd is op de zee/strand/onder water/… Iedere avond wordt er ook voor het avondeten een themamoment voorzien waarbij de afdelingen een toneelstukje te zien krijgen dat wordt geschreven en gespeeld door de leidingsploeg. Iedere avond loopt het toneelverhaal dan verder. Het eerste deel vindt wel al plaats tijdens de vertrekviering in de kerk de 21ste.  


Meer als 100 leden zullen dan 9 dagen van Lokeren genieten door uitstapjes en spelletjes e.a. te doen.

Voorkamp
De aspi jongens en meisjes vertrekken met een 20 tal leden en 4 leiding dus op 19 juli al met de fiets voor de voorwacht met opbouw te doen. De kerels volgen een dag later met een 8 tal leden en 2 leiding.
Tegen als het gros toekomt zijn alle tenten opgebouwd en is het bivak ingericht zodat de activiteiten de 21 juli kunnen van start gaan.

Hoe naar Lokeren gaan
De jongens en meisjes gaan zoals steeds samen op kamp. Maar de activiteiten vinden voornamelijk gescheiden plaats. Alle afdelingen vertrekken dit jaar met de trein richting Lokeren, vertrek vanuit Schulen nadat de vertrekviering in Heusden kerk is afgelopen. De ouders brengen de leden dan na vertrekviering naar Schulen station. En dan zal in de trein het eerste bivakgevoel komen en verder gezet worden in Lokeren Dank aan Myra Wolfs voor de foto's