zondag 21 juli 2024

CHIRO ZOLDER Vertrokken op Bivak


 Dank aan RB Fotografie voor de mooie fotos. Vandaag, 21 juli omstreeks 13 uur, is Chiro Zolder vertrokken op bivak. Het vertrek werd voorafgegaan door een gezamenlijke startmoment in de St. Vincentiuskerk van Zolder. Tijdens deze viering werd ook voor het eerst het Chiro Thema onthuld, dat tot dat moment geheim moest blijven.

De verschillende groepen zijn onderweg naar Oudsbergen. De oudere groepen zijn deels met de fiets vertrokken, terwijl de jongere groepen door ouders zijn gebracht. De allerkleinsten zullen later aansluiten op de 24ste.

De leiding bestaat uit 41 leden die dagelijks instaan voor de veiligheid en het groepsplezier van de kinderen. De kookploeg, bestaande uit 13 leden, zorgt voor uitgebreide maaltijden zodat niemand iets tekort komt. Daarnaast zijn er 3 dienstleiders aanwezig om alles in goede banen te leiden. In totaal nemen er meer dan 200 leden deel aan het bivak.

Dit jaar wordt er deels in tenten en deels in een gebouw geslapen. De kleintjes – de ribbels, speelclub en rakwi – slapen binnen. Het bivak eindigt op 30 juli. Op die dag zijn de ouders uitgenodigd voor een rondleiding en een heerlijke barbecue. Na afloop kunnen de ouders hun kinderen mee naar huis nemen, terwijl de leiding nog blijft om het bivak op te ruimen en alles netjes achter te laten.

Chiro Zolder blijft bereikbaar via telefoonnummer 0470 55 32 99 of per e-mail via chirozolder@gmail.com.