dinsdag 23 juli 2024

De Kleinste Jeugdgroep van H|Z: Scouts Perenboom uit Hal



Scouts Perenboom uit Hal is misschien wel onze kleinste jeugdgroep, maar ik heb me wel laten vertellen dat zij de plezantste groep zijn. Steeds is het hier lachen en plezier onder elkaar. Scout Perenboom gaat op kamp van 15 tot 30 juli en zij slaan hun tenten en hudo op in St. Joris Weert. Dit is een gemengde groep waarvan de twee jongste groepen met de trein op kamp vertrekken (leeftijd 12-14 te voet, leeftijd 15-17 met de fiets).

Ook zijn er steeds in het kamp van Sint Joris Weert de drie vaste kookouders die voor elke maaltijd zorgen, zodat ieder kind steeds een krachtige maaltijd heeft gehad om de dag sportief en goed door te komen. Daarnaast is afgesproken dat er elke dag ouders, familie en vrienden komen helpen op het kamp.

In totaal zijn er 35 leden aanwezig en 15 leiding om alles goed in het oog te houden bij allerhande spellen en tochten. Zo is de leiding de 15de al op voorkamp vertrokken om de kampplaats volledig in te richten "n optebouwen en de jonge verkenners en givers  zijn de 18 juli vertrokken om 09 uur aan de Sint Willibrorduskerk Heusden. De kapoenen waren al om 08u30 aan het station van Hasselt zij worden de 18de verwacht op het kamp en de kawels de 21ste in kamp Sint Joris Weert.

Scouts Perenboom uit Hal is de kleinste jeugdgroep van Heusden-Zolder. Ondanks hun formaat, zijn ze bekend als de meest plezante groep, vol enthousiasme en avontuur.

Activiteiten en Spelletjes

  • Spaghetti-uitdaging: Eten zonder bestek, alleen met je mond uit het bord. Dit zorgt voor veel plezier en mooie gezichtjes.
  • Spellen en Tochten: Jongere groepen doen veel spelletjes, terwijl oudere afdelingen echte verkenningstochten maken door bossen en weiden.

Contact en Meer Informatie

Kom gerust langs voor meer informatie of om de sfeer te proeven van de gezelligste jeugdgroep van Heusden-Zolder!