Rudi

zaterdag 27 juli 2024

GEDAAN MET DE KOOLRACELAAN

STOP DE TERREUR van luide Quads, motoren en straatracers in Heusden-Zolder!!! Beste buurtbewoner, ongetwijfeld heeft u ze de voorbije dagen weer horen voorbijrazen, Misschien schrok je er u zelfs van wakker, of kon u door het lawaai moeilijk genieten van een ontspannende avond op uw terras. Hoogstwaarschijnlijk heeft ook u al talloze keren hardop gevloekt op het asociale gedrag van een kleine hardnekkig groepje dat er plezier in lijkt te hebben om hele buurten in onze gemeente lastig te vallen met het irritante lawaai van hun motoren. Heeft u zich al eens Heusden-Zolder voorgesteld zonder dit gebrul?
Dit zou in ieder geval een gezonder, veiliger en leefbaar Heusden-Zolder zijn. Uit een recent rapport van het European Evironment Agency (EEA) blijkt dat langdurige blootstelling aan wegverkeerslawaai zorgt voor een toename aan hartstoornissen, en cognitieve functiestoornissen bij kinderen. Als u dus denkt dat dit soort voertuigen er nu éénmaal bijhoren in onze gemeente, denk dan nog eens goed na uw gezondheid en die van uw gezinsleden staat op het spel.

Het is niet ondenkbaar dat er in de toekomst op de Vlaamse wegen geluidsflitspalen worden geplaatst om dit soort voertuigen definitief te verbannen. Tot die dag er komt is het aan ons gemeentebestuur om deze overlast op een gepaste wijze aan te pakken.

Wij zijn een actiegroep die deze aanhoudende problematiek in Heusden-Zolder helemaal bovenaan op de politieagenda willen plaatsen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. Wij zijn zelf geen politieke partij, maar steunen wel de lokale politici die dit probleem willen aanpakken

U kan ons steunen op 2 manieren
* vraag onze GRATIS POSTER aan en plaats deze voor goed zichtbaar aan de straatzijde van uw venster Zo help je mee om deze overlast aan te kaarten. * stuur ons uw GETUIGENIS over hoe uw hinder ervaart (rond welk tijdstip, in welke buurt en door welke voortuigen).

Dit kan via het mailadres veiligheusdenzolder@gmail.com bij het ontvangen van uw postadres ontvangt u een gratis poster dan enkele weken later in uw brievenbus. Wij bundelen alle getuigenissen en maken ze ANONIEM over aan de verschillende lijsttrekkers met de vraag welk concreet plan zij hebben om dit probleem de volgende jaren aan te pakken. De antwoorden zullen wij dan een paar weken voor de verkiezingen naar u terug koppelen.
Vriendelijke groet
ACTIEGROEP voor een veilig Heusden-Zolder veiligheusdenzolder@gmail.com