zondag 21 juli 2024

Kwintettoernooi bij PC Boekt


Vandaag was het een bijzondere dag voor de petanqueclub in Boekt. De club organiseerde een uniek petanquetornooi waarin niet 1 tegen 1, zoals gebruikelijk, maar in teams van vijf werd gespeeld. Dit kwintettoernooi trok maar liefst 22 teams aan, wat betekende dat er 110 enthousiaste spelers op de velden in Boekt stonden.

Wat deze gebeurtenis extra speciaal maakt, is dat de petanqueclub in Boekt onderdak biedt aan een aanzienlijk aantal jonge spelers. Van de 15 jongeren in Limburg die de sport beoefenen, spelen er maar liefst 5 bij deze club. Volgend jaar zullen waarschijnlijk nog 2 jongeren zich bij hen voegen, wat een geweldige prestatie is gezien de uitdaging om jongeren te motiveren voor een sport als petanque.

Het is een bekend gegeven dat de gemiddelde leeftijd in de meeste petanqueclubs rond de 65 jaar ligt. Dit maakt de aanwezigheid van zoveel jonge spelers in Boekt opmerkelijk. De club heeft een manier gevonden om de jeugd te enthousiasmeren en te laten zien dat petanque niet alleen voor ouderen is, maar een sport voor alle leeftijden kan zijn.

Deze ontwikkeling is van groot belang voor de toekomst van de sport in Limburg en daarbuiten. De jeugd is de toekomst, en door hen bij petanque te betrekken, zorgt de club in Boekt ervoor dat deze mooie sport blijft groeien en bloeien. Het kwintettoernooi van vandaag was een prachtige illustratie van de levendigheid en diversiteit die de petanqueclub in Boekt zo bijzonder maakt.
Met veel dank aan Linda Graulus voor verslag & foto's