woensdag 24 juli 2024

Onze elektrische deelwagens staan voor je klaar

Heb je af en toe een (tweede) wagen nodig? Wil je bijdragen aan duurzame mobiliteit? Dan is een elektrische deelwagen iets voor jou. Het lokaal bestuur werkt samen met Share4Mobility om de deelwagens beschikbaar te stellen voor alle inwoners en medewerkers.

Een deelwagen vervangt 5 tot 10 privéwagens en doet de CO2-uitstoot dalen, maar is vooral ook heel handig. Je haalt een wagen op één van de standplaatsen op en je zet die op dezelfde plaats terug. Onze deelwagens, twee elektrische Renault ZOE’s, staan op de parkeervakken op de Ringlaan naast het Heldenplein. Binnenkort verhuist een van de wagens naar het Koning Boudewijnplein.

Niet alleen het milieu haalt voordeel uit een deelwagen, jij ook. Je betaalt voor de tijdsduur (€ 4/uur) en het aantal gereden kilometers (€ 0,27/km). Dat lijkt misschien niet goedkoop, maar bij een deelwagen zijn er geen abonnementskosten en betaal je enkel het effectieve gebruik. Vergeet hoge brandstofkosten, belastingen en verzekeringen. Naar de garage of autokeuring gaan? Niet meer nodig. Kortom, onze deelwagens zijn ideaal voor wie weinig rijdt of als alternatief voor een tweede wagen. Reserveer de wagen via de gratis app ‘Mobilize Share’ van Share4Mobility en je kan op weg. Op onze gemeentelijke website vind je meer info over de uitleenprocedure. Ook medewerkers van het lokaal bestuur gebruiken de deelwagens voor dienstverplaatsingen. Zo kunnen we de dienstwagens voor onze administratieve diensten geleidelijk aan vervangen. Dit betekent niet dat de deelwagens tijdens de werkuren geblokkeerd zullen zijn