Rudi

dinsdag 16 juli 2024

Peter Balette assistent-coach bij Schalke 04

 Peter Balette jarenlang in dienst bij KAA Gent en sinds enkele weken heeft hij definitief de deur achter zich toegetrokken en KAA Gent verlaten. Vandaag laat Schalke 04 weten in zee te gaan met Peter Balette. Peter Balette zal er gaan samenwerken met Karel Geeraerts die de T1 is bij Schalke 04 en vandaag stond Peter Balette dan als assitent coach  met Karel Geeraerts op het oefenveld. Ervaring heeft Peter genoeg, kennis en raad kan hij altijd geven aan zijn T1 Karel.
Even Peter's cariere overlopen als trainer.
Hij begon in nationale voetballen te coachen met K. Heusden-Zolder ndien Koninklijke Beringen Heusden-Zolder en dan stapte Peter over naar KVSK United Lommel. Nadien kwam Peter als assistent coach bij Standaard terecht en maakte na enige tijd de overstap naar Club Brugge. Een hele weg al afgelegd gaat Peter aan de slag  in 2013 bij KAA Gent tot op heden buiten één jaar bij KRC Genk. Maar de samenwerking met KAA Gent bleef toch heel lang duren in de functie van assistent coach, interim coach en technischdirecteur & teammanager.
Nu zet hij de stap naar Schalke 04 die nog in tweede Bundesliga voetballen  maar er is binnen het bestuur echter grote honger en ambitie om naar de Bundesliga terug te keren. Blijf Peter & Karel volgen via SCHALKE 04. Peter zal ook Marc Wilmots hier terugvinden als sportief directeur