maandag 15 juli 2024

Revalidatiecentrum aan Atletiekpiste De Veen


Wanneer je het atletiekstadion De VEEN binnenstapt, zie je direct rechts een nieuw gebouw dat onlangs is opgetrokken. De ruwbouw is volledig voltooid, op een raam na dat moet worden geplaatst. Dit raam kon pas na de plaatsing van het zwembad/Whirlpool, die de afgelopen dagen is geïnstalleerd. Nu kan het raam en de bekleding geplaatst worden.

Binnen is er echter nog veel werk te doen. De elektriciteit moet nog volledig worden afgewerkt, en de gyproc op de bovenverdieping is grotendeels klaar. De resterende gyproc kan pas worden geplaatst als de elektricien zijn werk heeft afgerond. De afgelopen dagen is het zwembad/Whirlpool geplaatst en er was een grote stelling geplaatst op de benedenverdieping om het zware bad te ondersteunen (zie de foto). Nu kan de bovenkant worden afgewerkt en kan de vloerbedekking worden aangebracht.

Dit revalidatiecentrum is opgezet voor sportatleten en wordt gesubsidieerd door minister Ben Weyts. Hij investeerde destijds €625.000 in de atletiekpiste aan De VEEN en in totaal €10 miljoen in acht topsportinfrastructuurprojecten in Vlaanderen, zoals aangekondigd op 23 juli 2021.

Wanneer het gebouw volledig klaar is, zal het voorzien zijn voor kinesitherapeuten, die er een bureau en apparatuur zullen hebben om de atleten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Er zal een wellnessruimte zijn en een klein zwembad op de bovenverdieping. De kinesist kan oefeningen in het zwembad laten uitvoeren door de sporter en alles volgen via monitoren en andere apparatuur. Deze ruimte zal ook beschikbaar worden gesteld voor andere sportclubs uit de gemeente H|Z, mits de juiste afspraken worden gemaakt. Er is een aparte toegang tot dit gebouw zodat men nooit voor een gesloten AVT-poort staat.

Het gebouw zal zo snel mogelijk verder worden afgewerkt zodat het snel in gebruik kan worden genomen. Een voorlopige openingsdatum is nog niet vastgezet.