Rudi

maandag 22 juli 2024

Rioleringswerken Schansstraat|Dennenweg


 
De werken aan de riolering op het kruispunt Schansstraat - Dennenweg zijn ondertussen beeindigd. Eerst heeft de aannemer een waterafzuigsysteem moeten plaatsen en dan liggen de werken sowieso 3 weken stil om het water voldoende te kunnen afzuigen.

Aquafin controleerde deze werken dus op maandag de 24ste juni mochten de werken starten en er werd eerst de oude asfalt doorgeslepen en verwijderd. Dan is men begonnen met graven en er was voorzien het ingraven van sleufwanden maar dan verscheen er weer een probleem want alle nutsvoorzieningen liepen haaks over de oude rioleringsbuizen en kringel-krangel door elkaar. Dus moest men een firma laten komen voor het plaatsen van de damwand. De palen moesten eerst de grond in geheid worden waarna de stalen platen werden geplaatst.
                                 
De week nadien kon men de oude buizen opgraven die nog volledig gevuld waren met de beton (zie de foto's linkse zijde) en zo zijn uitgebroken. De nieuwe afvoerbuizen werden dan geplaatst en waar de buizen met de put verbinding maakte moest men alle beton eerst met de afbouwhamer kapot steken en dan verwijderen. Dus die aanntal meters buizen vernieuwen was een hele klus.

Als al de nieuwe buizen geplaatst waren hier en daar was dat toch zeer moeilijk met alle leidingen water, electriciteit, kabel TV, internet en vele andere waar de buizen voorzchtig doorheen moesten gaan en meer tijd in beslag nam om ter plaatsen zonder de kabels te beschadigen.

Ondertussen is heel het riolering in orde gemaakt met buizen en naar de afvoerputten toe. De aarde is terug geplaatst op en rond de buizen en er zijn keien als verharding voorlopig  geplaatst zodat einde vorige week het kruispunt terug open kon gaan voor het verkeer en na enige tijd zal men dan nog het kruispunt opnieuw asfalteren.