zaterdag 20 juli 2024

Road to Paris, via Heusden Zolder


Velodroom gastheer voor het Belgisch Olympisch Cycling Team.
Maar vooraleer het zover was, werden we uitgenodigd, op de persvoorstelling van het BOIC in een fleurig Holiday Inn hotel te Hasselt. Met enige vertraging, geraakte ook CEO van het BOIC , Cedric Van Branteghem in Hasselt.

The road to Paris, en de verwachtingen van de bondscoaches werden er aan de kaak gesteld. België vaardigd 165 atleten af naar Parijs, in 21 diverse sporten. Bondscoach Sven Vanthourenhout (wielrennen) was duidelijk in zijn opiniepeilingen. "Dit is een team wat volgens verwachting zeker kan presteren. Maar de andere atleten zijn ook top, en dan kan er vanalles gebeuren ". Hij loofde Remco Van Evenepoel voor zijn progressie als renner, maar liet ook Wout Van Aert niet kansloos. Ludwig Willems, bondscoach vrouwenwielrennen, benadrukte de klasse van Lotte Kopecki, en opkomende jeugd. Filip Meirhaeghe bondscoach mointainbike (offroad), was zoals altijd formeel... De goesting van zijn atleten is zo groot, dat het morgen al mag beginnen ipv volgende week, aldus Meirhaeghe. Chris Jacobs, bondscoach BMX, kreeg het slotwoord. Zijn 2 atleten, kunnen de top 8 bereiken. Een plaats wat het BOIC, ook wil bereiken algemeen, qua landenranking!

CEO Van Branteghem, benadrukte hoe gelukkig hij is met de Heusden-Zolderse Velodroom als complex, en verwees dan zijn coaches van de wielerpiste naar daar, voor de voorstelling van de Olympische pistiers.

De afgelopen dagen, trainden meer dan 20 nationaliteiten erin, waaronder ook het USA team. Het BOIC wil meegroeien met onze Velodroom, en de financiele middelen zijn goedgekeurd door Minister Ben Weyts. Met ook een deel aan Het Kuipke (niet het café in Zolder) in Gent.

Het baanwielrennen zit dus in de lift, met Heusden-Zolder als middelpunt. En het staat er nog maar net... Dat beloofd voor de toekomst!!!! (TS)