zondag 21 juli 2024

Scouts uit Bolderberg slaan hun kamp op in Borgoumont, Stoumont


De leiding van de Scouts uit Bolderberg vertrok op 14 juli naar hun kamplaats op het kampterrein in Borgoumont, Stoumont. Dit ligt in de provincie Luik, vlakbij de watervallen van Coo. De leiding zal daar het kamp opbouwen en inrichten, zodat de rest van de Bolderbergse scouts zich direct kunnen installeren en de omgeving kunnen verkennen zodra ze aankomen.

De eerste leden worden verwacht vanaf donderdag 18 juli. Gedurende de dag zullen er regelmatig nieuwe groepen arriveren op de kampplaats. Zowel jongens als meisjes, jong en oud, gaan mee op kamp. De oudere en jongere groepen reizen met de trein en zullen vervolgens een kleine vijf kilometer wandelen naar het terrein, wat hun start van het kamp markeert.

In totaal zullen er 117 kinderen aanwezig zijn in het kamp te Borgoumont, Stoumont, en de leidingsploeg bestaat uit 26 personen. Daarnaast zullen dagelijks 12 mannen en vrouwen deel uitmaken van de kookploeg die voor de hele groep koken en zorgen dat er niets tekort is tijdens het kamp. In totaal zijn er dus 155 personen op het kampterrein.

De jongste leden zullen zich op het kampterrein bezighouden met allerhande spellen en activiteiten, waarvoor hun leiding al weken voorbereidingen heeft getroffen. De oudere afdelingen zullen de omgeving verkennen en tochten ondernemen, zoals het een goede scout betaamt. Dit jaar is er geen vast Kamp-Thema, elke tak verzint zo zijn eigen onderwerp. Zo doen de kapoenen een cowboy kamp en de jonggivers een “back to the future” kamp. De jong Givers zullen op een 2 daagse trektocht gaan in de bossen, de Welpen doen een 1 daagse. Maar echt “speciale” tochten zijn er niet Alle takken gaan mee op kamp dit zijn: de Kapoenen, de Welpen, de Jonggivers, de Givers en de Jin  

Het kamp eindigt voor de leden op zondag 28 juli. Daarna zal de leiding het kampterrein verder afbreken en alles in de container laden om terug mee te nemen naar Bolderberg. Het terrein wordt netjes opgeruimd en op 31 juli zal de leiding huiswaarts keren.