zondag 25 augustus 2024

Bezoek Burgemeester M.Lambion aan Burgemeester Mario Borremans


 Tweede luik van het bezoek uit Bad Arolsen aan Heusden-Zolder.
In de raadszaal van het gemeentehuis hebben de burgemeesters Marko Lambion van Bad Arolsen en Mario Borremans van Heusden-Zolder hun officiële intentieverklaring ondertekend.
Bij die gelegenheid kreeg ook Jef Smets een certificaat van bijzondere verdienste voor zijn betrokkenheid bij een halve eeuw verbroedering. Jef dankte het Verbroederingscomité en beide gemeentebesturen voor de mooie en warme hulde. De genodigden tekenden ook nog het guldenboek en tijdens een receptie werden er geschenken uitgewisseld.

Burgemeester Marko Lambion dankte voor de gastvrijheid en was opgetogen over zijn kennismaking met Heusden-Zolder en zijn talrijke troeven. Ook hij ziet nieuwe mogelijkheden om beide gemeenten dichter bij elkaar te brengen. Anke Bongaerts, de manager Citymarketing & Toerisme van Heusden-Zolden had alvast even contact met Tobias Rückschloß, haar collega uit Bad Arolsen. Na de lunch werden de genodigden rondgeleid op de terreinen van ons mijnverleden. Als afsluiter werd door het comité nog een drink aangeboden in het MuzeCafé. Dank aan Michel Oyen + RB Fotografie  voor verslag & foto's