zondag 25 augustus 2024

Burgemeester Mario Borremans verwelkomde burgemeester Marko Lambion uit Bad Arolsen


Burgemeester Mario Borremans verwelkomde gisteren burgemeester Marko Lambion uit Bad Arolsen op het domein Meylandt voor een officiële ceremonie. Dit bezoek markeert een belangrijke mijlpaal in de hernieuwde vriendschapsbanden tussen beide steden. Na eerdere intentieverklaringen van beide verbroederingscomités en lokale bestuursorganen, werdt gisteren een officiële intensiteitsverklaring ondertekend.

Tijdens deze plechtigheid werdt ook Jef Smets geëerd met een certificaat van verdienste, ter erkenning van zijn buitengewone inzet en engagement gedurende 50 jaar verbroedering met Bad Arolsen. Het gemeentelijk verbroederingscomité Heusden-Zolder is verheugd om daarnaast kennis te maken met Herr Tobias Rückschloß, diensthoofd Cultuur en Toerisme van Bad Arolsen.

Na de ceremonie en een aangeboden lunch in de Blokhut, zal de Raad van Bestuur de gasten ontvangen op het Circuit-Zolder, waar de officiële start van de 24 uren race plaatsvondt.

Vandaaag zondag worden de genodigden ontvangen op het gemeentehuis voor een rondleiding, waarna het guldenboek wordt getekend. Het programma wordt vervolgd met een lunch en een bezoek aan het industrieel erfgoed, de ZDFL luchtfabriek, en de in restauratie zijnde schachtbok. Het weekend wordt afgesloten met een uitwuifmoment in het MuzeCafé.
Dank aan Michel Oyen voor de foto's