zondag 25 augustus 2024

De eerste voorronden EK seniors kampioenschap is vandaag gestart

Met veel dank aan Niels Panis voor deze foto's
Van 25 tot 31 augustus verandert de velodroom in een bruisende hub voor het Europees Kampioenschap Badminton Senioren. Maar liefst 1300 deelnemers uit 30 Europese landen geven die week het beste van zichzelf en jij kan dit gratis vanop de eerste rij meemaken. Het toernooi heeft vijf disciplines: heren enkel en dubbel, vrouwen enkel en dubbel en gemengd dubbel. Deze zijn verder onderverdeeld in negen leeftijdscategorieën, beginnend vanaf 35 jaar tot 75+, wat zorgt voor een breed en inclusief competitieaanbod.

Ben je een badmintonliefhebber of moet je de sport nog ontdekken? Dit toernooi is, na het Wereldkampioenschap Senioren, het grootste wereldwijd en belooft een week vol spannende badmintonactie. De toegang is gratis. Volg je het toernooi liever vanuit je eigen zetel? Ook dat kan, via de livestream van Badminton Europe TV op YouTube.

Wedstrijdschema:
25-28 augustus: voorrondes
29 augustus: kwartfinales
30 augustus: halve finales
31 augustus: finales
Het evenement is een samenwerking tussen lokaal bestuur Heusden-Zolder, lokale badmintonclub Smash, de Koninklijke Belgische Badminton Federatie en Badminton Europe.
Meer informatie vind je op www.esc2024.be