zaterdag 24 augustus 2024

Filmtip van Niki: Alien Romulus.

Nu in de bioscoop: Alien Romulus
Afgelopen weekend nog eens een bezoek gebracht aan de Roxy Theater, deze keer voor een avond vol spanning en horror in de ruimte. Alien Romulus is een nieuw deel in de franchise, die al loopt sinds 1979. De franchise heeft tot nu toe niet meer het succes van de eerste twee films kunnen evenaren. Maar zijn ook steeds meer gaan afwijken van wat nu Alien zo goed maakte: een claustrofobische horrorfilm met een mystiek allesvernietigend monster.

Bij deze film gaan we dus meer terug naar formule van de eerste film. Een kleine crew die opbotsen tegen één van de meest angstaanjagende levensvormen in het universum. Verwacht dus niet al te veel verhaal en vooral veel sfeer, onderhuidse spanning, grootse nagelbijtende momenten en natuurlijk vele knipogen naar de eerste film.

Naar mijn gevoel is dit weer één van de betere Alien films. Na een allegaartje van alle soorten uitprobeersels. Hebben we nu een consistente, gefocuste film die zich vooral concentreert op sfeer en spanning, zoals ik het dus graag heb met dit soort films. Verwacht natuurlijk niet het meesterwerk wat deel 1 was. Uiteindelijk voelt het verhaal ook niet origineel en hebben we al lang kennisgemaakt met de creaturen, dus het nieuwe is daar ook wel wat van af.

Maar het was zeker de moeite om deze te ervaren op een groot scherm. Dus aan alle horror liefhebbers, ga dit zien!
Info:
Regisseur: Fede Álvarez
Acteurs: Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux
Speelduur: 119 minuten
KLIK HIER en volg het volledige filmprogramma van The Roxy Theatre
Dank aan Niki Vanbuel voor berichtgeving en foto
The Roxy Theatre Pieter Vanhoudtstraat 39 te 3582 Koersel