zaterdag 31 augustus 2024

Juniors Kids Kick-Off bij K.H. De Ware Vrienden Zolder

Bovenste foto met dank aan Johan Vanstraelen
Vandaag organiseerde K.H. De Ware Vrienden Zolder de Juniors Kids Kick-Off, een speciale dag vol muziek, plezier en avontuur voor jonge muzikanten. Maar liefst 33 enthousiaste deelnemers namen deel aan het evenement, waaronder drie gloednieuwe jeugdleden die voor het eerst meededen aan de repetities.

Ochtendprogramma

De dag begon om 9:00 uur met een warme ontvangst en een gezellige repetitie. De kinderen kregen de kans om nieuwe vrienden te maken en samen muziek te spelen. Voor de drie nieuwe jeugdleden was het een bijzondere ervaring om voor het eerst mee te oefenen met het orkest. De sfeer was energiek en vrolijk, en het plezier straalde van de jonge muzikanten af. Om ervoor te zorgen dat iedereen vol energie de dag kon voortzetten, werd er een smakelijke lunch verzorgd.

Middagprogramma

Het muzikale hoogtepunt van de dag vond plaats om 14:00 uur: een concert van het gloednieuwe orkest. De kinderen lieten vol trots zien wat ze in korte tijd hadden geleerd, en ouders, familie en vrienden waren duidelijk onder de indruk van hun muzikale prestaties. Ook de drie nieuwe leden schitterden in hun eerste optreden, wat het geheel extra bijzonder maakte.

Na het concert stond er een spannende fietszoektocht op het programma. De deelnemers gingen op zoek naar verborgen schatten en genoten van een tochtje in de buitenlucht. De zoektocht zorgde voor veel plezier en gaf de kinderen de kans om samen actief bezig te zijn na hun muzikale inspanningen.

Afsluiting

Om 17:00 uur werd de dag afgesloten met een heerlijke barbecue. De 33 deelnemers, samen met hun familie, genoten van een uitgebreide maaltijd met een vers groentebuffet. Dit samenzijn was de perfecte afsluiting van een dag vol muziek, nieuwe vriendschappen en avontuur.

Conclusie

De Juniors Kids Kick-Off was een groot succes, met een mooie opkomst van 33 deelnemers, waaronder drie nieuwe jeugdleden die meteen enthousiast meededen. Het evenement bood een geweldige kans voor kinderen om kennis te maken met muziek, hun talenten te ontwikkelen en nieuwe vrienden te maken. Dankzij de inzet van K.H. De Ware Vrienden Zolder kijken we nu al uit naar de volgende editie!
Verslag en foto's Rudi Coomans