dinsdag 27 augustus 2024

Kiara Maene vertrekt vandaag naar Parijs voor de Paralympische spelen

Kiara vertrekt vandaag, 27 augustus, naar Parijs samen met een deel van de Paralympische delegatie. Ze zal daar normaal gezien op 28 augustus de openingsceremonie bijwonen. Ondanks een klein breukje in haar voet, dat ze vorige week opliep bij een fietsongelukje, blijft ze vastberaden om haar doelen te bereiken. Onder begeleiding van haar coach Johan Baerts, die ook de coach is van Rani Rosius, heeft ze minstens vier trainingen per week gepland. Deze trainingen worden aangepast om haar blessure niet te verergeren. Gelukkig verloopt haar herstel voorspoedig, en het team van specialisten en trainers heeft er vertrouwen in dat ze klaar zal zijn voor haar moment op 2 september.

Op 2 september omstreeks 20:00 uur start Kiara in de reeksen van de 400 meter. Haar doel is om een persoonlijk record te lopen. Gezien haar blessure is het al een prestatie op zich om aan zo'n groot evenement te kunnen deelnemen. Voor Kiara is deelnemen belangrijker dan winnen, en haar deelname is een bewijs van haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen.

Met haar 19 jaar heeft Kiara al een indrukwekkend palmares. Dit jaar ontving ze de Award voor Talent van het Jaar tijdens de uitreiking van de Paralympische Awards. Ook in haar thuisgemeente Heusden-Zolder werd ze uitgeroepen tot G-Sporter van het Jaar. We hopen nu allemaal dat ze haar droom kan waarmaken en die Olympische medaille in de wacht kan slepen. Dank aan Bart Maene voor de info & foto