woensdag 21 augustus 2024

PARADE 24H of Zolder op het Heldenplein

 
  Dit weekend begint het evenement met een parade op het Heldenplein, waar de racewagens onder politiebegeleiding naartoe worden gereden. Deze parade markeert de start van een reeks activiteiten, waaronder technische keuringen en verplichte briefings voor de deelnemers.

De festiviteiten beginnen op 22 augustus met een "Petrolheads after work" sessie, gevolgd door een afterparty en nachttraining voor de Belcar-piloten. Dit jaar staat ook de Belcar Skylimit Sprint Cup op het programma, een sprintwedstrijd van 30 minuten voor Tourisme en GT-wagens. De Skylimit Sprint Cup bestaat uit vier manches, die allemaal plaatsvinden in Zolder. De 24 uren van Zolder is inderdaad een hoogtepunt in het Belcar-kampioenschap en trekt elk jaar veel belangstelling.

Een opvallende toevoeging aan het programma is de Lotus Cup Europe, een prestigieus kampioenschap voor Lotus-wagens. Dit kampioenschap ziet deelname van modellen zoals de Lotus Elise en de Emira GT4, wat zeker voor extra spektakel zorgt.

Op het Heldenplein vonden technische en administratieve controles plaats, terwijl in het gemeentehuis briefings werden gegeven aan de piloten en teamchefs. Na deze controles keerden de racewagens onder politiebegeleiding terug naar het circuit, waarmee ze klaar zijn voor de grote etmaalrace. De combinatie van mooie weersomstandigheden en de indrukwekkende optocht van racewagens trok veel toeschouwers naar het Heldenplein, wat bijdroeg aan de feestelijke sfeer.
Dank aan Frederique Jamart en RB Fotografie voor deze fotobijdragen, tekst Rudi Coomans