zaterdag 31 augustus 2024

Speedway Open Trainingen morgen DE GOUDEN HELM


  Vandaag, 31 augustus, vond er een levendige SPEEDWAY-namiddag plaats tijdens de open trainingen op de racebaan in het Helzoldstadion. Ondanks dat het slechts om trainingen ging, was er een aanzienlijke opkomst van publiek. Voor de piloten was dit een cruciaal moment om hun machines tot in de puntjes af te stellen. De mekaniekers waren druk in de weer om alles perfect te laten verlopen, zodat de rijders op de baan tot het uiterste konden gaan en zich optimaal konden voorbereiden op de start van de GOUDEN Helm, die morgen van start gaat.

De sfeer op het terrein was al vanaf gisteren opbouwend, toen veel piloten met hun mobilhomes arriveerden en hun kamp op de camping opzetten. Vandaag kwamen er nog meer deelnemers bij, allemaal klaar om de grote dag van morgen te beleven.

Op zaterdag 31 augustus stonden er heats voor het Belgisch Kampioenschap en vrije trainingen op het programma, die plaatsvonden tussen 12:00 en 17:00 uur. Deze sessies waren gratis toegankelijk voor het publiek, wat zorgde voor een gezellige drukte langs de baan.

Morgen, zondag 1 september, starten de officiĆ«le trainingen om 10:00 uur. De voorseries beginnen om 12:30 uur, gevolgd door de rijdersvoorstelling om 13:15 uur. Het hoogtepunt van de dag, het hoofdprogramma met de Gouden Helm, begint om 13:30 uur. Inwoners van Heusden-Zolder hebben gratis toegang tot dit evenement, terwijl de entreeprijs voor bezoekers vanaf 16 jaar € 16 bedraagt. Parkeren en een programmaboekje zijn gratis voorzien.

SC Helzold kijkt ernaar uit om morgen iedereen te verwelkomen voor een middag vol actie, spanning en sensatie. Dank aan Bart Knops voor de foto's , verslag Rudi Coomans