donderdag 22 augustus 2024

STX Motorhomes 24 U kwalificatie donderdag

Vandaag zijn de kwalificaties al gereden. In de voormiddag konden de wagens nog even testen om zich klaar te maken voor de kwalificatie van namiddag.

In de GTA klasse was de Porche 992 GT3 Cup uit de renstal van REDANT Racing de beste. Met een rondetijd van 1:30:637 waren ze de Porche 992 GT3 Cup van Belgium Racing te snel af. Zij lieten een tijd van 1:31:242 noteren.

In de GTB klasse was de Porche van Tip Top By NGT het snelst. Ze lieten een tijd van 1:36.573 noteren. Daarmee waren meer dan een volle sec sneller dan de Ford Mustang van het Team Floral.

In de TA klasse mocht de BMW M2 CS Racing van Stevens Motorsport de eerste plaats opeisen. Zij lieten de Audi RS3 LMS van VP-Racing achter zich.

In de TB Klasse was de BMW E46 van VDW Motorsport de snelste, de BMW 330i Clubsport van JJ Motorsport waren net niet snel genoeg om de eerste plaats op te eisen.

In de TC Klasse moest het Convents Racing Team met een zucht de eerste plaats laten aan de BMW E90 325 I van IC MOTORSPORT by Car Care Peeters. Slechts 43 duizendste hadden ze over op de BMW 325i van het het CRT team. 

Deze avond staat de superpole nog op het programma, wie daar het snelst is verovert de pole voor zaterdag in de STX Motorhomes 24 uren van Zolder. Met veel dank aan Joseph Bams voor het verslag & foto's