dinsdag 3 september 2024

"" TIP VAN DE BIB "" Cd Brittle dream – School is Cool

"" TIP VAN DE BIB ""  Cd Brittle dream – School is Cool
School is Cool is een Belgische band
Genre muziek: barokpop

Johannes Genard, de frontman van School is Cool, reflecteert in dit citaat op het besef hoe lang de band al bestaat. Ondanks dat hij het gevoel heeft dat hij nog maar net begint te begrijpen hoe alles werkt, heeft de band een indrukwekkend traject afgelegd. Toen hun vierde album, Things That Don't Go Right, in maart 2020 abrupt werd gestopt door de pandemie, gaf Genard niet op. Hij begon meteen met het schrijven van nieuw materiaal. Zoals hij zelf zegt: "Als je niet blijft ploeteren, dan heb je het al opgegeven." Dit doorzettingsvermogen resulteerde in een collectie van 13 nummers, vol energie, emotie en de kenmerkende speelsheid van School is Cool.

Hoewel het nieuwe album de naam Brittle Dream draagt, is de sfeer binnen de band beter dan ooit. Na het vertrek van drummer Matthias Dillen, die sinds het begin bij de band was, nam Niels Meukens zijn plaats in. Volgens Genard heeft Meukens zich naadloos aangepast en een enorme bijdrage geleverd aan het album. Hij prijst zijn muzikale inzicht en de bereidheid om in korte tijd een nieuw project op zich te nemen.

Things That Don't Go Right, het toepasselijk getitelde vierde album van de band, werd uiteindelijk in 2020 uitgebracht. Na een reeks succesvolle singles, waaronder 'Close' en 'On the Halfway Line', is de band nu klaar voor hun nieuwe album. Hoewel ze muzikaal nieuwe richtingen inslaan, blijft het album trouw aan het unieke geluid van School is Cool dat hun fans zo waarderen.

Dank aan  Saskia Schepers
BIBLIOTHEEK Sint Willibrordusplein te  3550 H|Z