vrijdag 6 september 2024

Beleef het EK Wielrennen ''"programma tijdens het EK Wielrennen"" tijdens de startdag.

In de fanzone aan de velodroom kan je terecht voor een hapje en een drankje en je geniet er van een streepje muziek en (kinder)animatie. Uiteraard kan je er ook de wedstrijden volgen op een groot scherm of van dichtbij wanneer de renners van start gaan.
In de fanzone heeft het lokaal bestuur een eigen promostand. Hieronder ontdek je wat daar op elke wedstrijddag te beleven valt.

Heusden-Zolder daagt je uit om zelf te fietsen op alle wedstrijddagen van het EK wielrennen! Kom naar onze stand in de fanzone, zet een toptijd neer op de rollen en maak kans op de grote prijzenpot.

De velodroom staat centraal tijdens dit EK. Had je nog niet de kans om er zelf eens een kijkje te nemen? Volg dan tijdens het EK onze uitgestippelde wandeling en bezoek de velodroom op je eigen tempo.

Woensdag 11 september
De start van een tijdrit is altijd een spektakel. Je ziet de renners de hele dag van dichtbij. Ontdek hoe ze zich opwarmen en voorbereiden en juich hen toe wanneer ze van het startpodium rollen op weg om hun beste tijd neer te zetten. Volg hen tot aan de finish op een groot scherm.

Kidszone
Om 13 uur openen we de kidszone op het middenplein van de velodroom. Hier leven ze zich een hele namiddag uit.
EK-bingo Kinderen maken aan de hand van onze EK-bingo kennis met de wielersport en ontdekken wat er allemaal komt kijken bij een groot wielerevenement. Zet zelf een toptijd neer

Iedereen is welkom om op elke wedstrijddag mee te fietsen op onze rollen en een toptijd neer te zetten. Op woensdag hebben we voor elke deelnemende inwoner van Heusden-Zolder een verfrissing in petto.

DJ-set Na de finish van de laatste renner draait een lokale DJ enkele plaatjes tot 19 uur. We sluiten dag 1 in stijl af!