donderdag 5 september 2024

Beleef het EK Wielrennen vanop de Eerste Rij

Foto met veel dank aan Joseph Bams (hij zal heel het EK gebeuren volgen en foto's van maken)
Van 11 tot en met 15 september 2024 transformeert Heusden-Zolder in het kloppende hart van het Europees Kampioenschap Wielrennen. Met 14 Europese kampioenschappen op het programma, verspreid over vijf dagen, wordt Limburg het decor van een waar wielerfeest. De velodroom in Heusden-Zolder dient als startpunt voor deze indrukwekkende wedstrijden, die allemaal hun ontknoping vinden in het bruisende centrum van Hasselt. Dit evenement belooft niet alleen topwielrennen, maar ook een onvergetelijke ervaring voor zowel inwoners als bezoekers.

Programma voor het EK Wielrennen

8 september: Trap de kampioenschappen op gang

Voel de spanning en het enthousiasme van het EK Limburg 2024 al op zondag 8 september door deel te nemen aan de officiĆ«le toertocht “Best of Limburg”. Deze unieke kans biedt wielerliefhebbers de mogelijkheid om het parcours van de wegritten te verkennen. Of je nu kiest voor de uitdagende afstanden van 70, 110, of 145 kilometer door de prachtige landschappen van Haspengouw, of voor de kortere afstanden van 20 of 50 kilometer, die perfect zijn voor e-bikers en gezinnen, deze tocht laat je het mooiste van Limburg zien.

Wil je deelnemen? Schrijf je dan ten laatste op 7 september in via Best of Limburg Cyclo. Als je je voor 27 augustus inschrijft, geniet je bovendien van een voordelig tarief.

8 september: EK Loopfietsen

De allerkleinsten worden niet vergeten! Van 14:00 tot 17:00 uur kunnen kinderen van 2 tot 6 jaar deelnemen aan het EK Loopfietsen op Domein Bovy. Dit evenement biedt een speelse introductie tot de wereld van het wielrennen. Breng je eigen loopfiets en helm mee, of leen er ter plaatse een. Voor de race beginnen we met een gezamenlijke warming-up, en aan de finish wacht er een medaille en diploma voor elk deelnemertje. Schrijf je kind in via Heusden-Zolder.

8 september: Lancering van de fietsroute “Heusden-Zolder Bolt”

Naast de sportieve activiteiten vindt op 8 september ook de lancering plaats van de nieuwe fietsroute “Heusden-Zolder Bolt”. Deze 36 kilometer lange route biedt een prachtige combinatie van natuur, historie en kunst. De route voert je langs uitgestrekte natuurgebieden, historische bezienswaardigheden en indrukwekkende sportinfrastructuur, allemaal verrijkt met 20 streetartwerken die het rijke verleden van Heusden-Zolder vertellen. Deze kunstwerken, gerealiseerd in samenwerking met Treepack, brengen de elektriciteitskasten langs de route tot leven en geven je een uniek inzicht in de cultuur en geschiedenis van de regio.

Blijf Op de Hoogte!
Vanaf nu tot het einde van het kampioenschap zullen we je dagelijks voorzien van nieuwe updates en informatie over het EK Wielrennen. Bereid je voor op een intensieve wielerweek met uitgebreide berichtgeving over de wedstrijden, de routes, en alles wat Heusden-Zolder te bieden heeft. Mis niets van dit spectaculaire evenement en beleef het Europees Kampioenschap Wielrennen vanop de eerste rij!