maandag 2 september 2024

Concert van het Viking Trio met Lennert Baerts


Het culturele jaar van 'MJO Invites' werd op spectaculaire wijze afgetrapt met een indrukwekkend concert door het Viking Trio, de ritmesectie van MJO. Dit trio, dat bestaat uit doorgewinterde muzikanten, had voor deze speciale gelegenheid de getalenteerde saxofonist Lennert Baerts uitgenodigd. De combinatie van hun krachten resulteerde in een muzikaal avontuur dat het publiek van begin tot eind in zijn greep hield.

Tijdens het concert werd een gevarieerd programma gepresenteerd, waarbij het Viking Trio en Lennert Baerts zowel eigen composities als nieuwe stukken ten gehore brachten. Deze stukken, een mix van stijlen en invloeden, zorgden voor een dynamische en verrassende avond. Elke compositie bracht iets unieks, van subtiele harmonieën tot explosieve improvisaties, wat de veelzijdigheid van de muzikanten benadrukte.

Het publiek werd meegenomen op een muzikale reis vol onverwachte wendingen. De interactie tussen de muzikanten was opmerkelijk; ze speelden niet alleen de noten, maar voelden de muziek en elkaar perfect aan, wat zorgde voor een diepe, emotionele gelaagdheid in het optreden.

De avond was een groot succes en gaf een veelbelovende start aan het nieuwe culturele jaar van 'MJO Invites'. Het concert met Lennert Baerts als gastmuzikant was een onvergetelijke ervaring die nog lang in het geheugen van de aanwezigen zal blijven hangen.
Dank aan Ann Jordens voor de zeer mooie fotoreeks