dinsdag 3 september 2024

Duurzame oplossing voor hondenpoep

In een nieuwe stap richting een schonere en groenere gemeente, gaf lokaal bestuur Heusden-Zolder onlangs de opdracht tot het installeren van zes hondenpoepzuilen op strategische locaties in de gemeente. Deze maatregel is genomen om de overlast van hondenpoep in onze straten en parken aan te pakken en zo bij te dragen aan een schonere omgeving.

De nieuwe hondenpoepzuilen, gemaakt van duurzaam roestvrij staal, zijn te vinden op het Koning Boudewijnplein (ter hoogte van de glasbollen in de Veenderweg), in de Fazantenlaan (ingang van het bos) en bij onze hondenlosloopweides op het domein Bovy, het Domherenpark en kasteel Meylandt. Dankzij deze zuilen kunnen de baasjes de uitwerpselen van hun viervoeters eenvoudig en milieuvriendelijk opruimen.

Het ingezamelde hondenpoep wordt daarna duurzaam verwerkt door FreshTray Services in samenwerking met het Belgische bedrijf PooPeeDo. Door deze innovatieve aanpak wordt hondenpoep omgezet in voedselrijke grond, wat niet alleen helpt bij het schoonhouden van onze omgeving, maar ook bijdraagt aan de circulaire economie door organisch afval te transformeren in nuttige grondstoffen