zondag 8 september 2024

EK WIELRENNEN => met animatie rond de wielerwedstrijden

8 september Trap de kampioenschappen op gang
Verken op zondag 8 september het parcours van het EK Limburg 2024 tijdens de officiƫle toertocht! Tijdens Best of Limburg verken jij het parcours van de wegritten. Alle afstanden (70, 110 of 145 km) nemen je mee naar Haspengouw waar je de Limburglus gaat verkennen. De kortste afstanden (20 en 50 km) laten e-bikers en gezinnen dan weer kennismaken met Limburgs mooiste fietswegen. Parcours gekozen? Schrijf je ten laatste op 7 september in via www.bestoflimburgcyclo.be. Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in voor 27 augustus in om te genieten van een voordelig tarief.

8 september EK loopfietsen
Ons EK loopfietsen is de perfecte kans voor je kind om op een speelse manier het wielrennen te ontdekken. Van 14 tot 17 uur geven kinderen van 2 tot 6 jaar het beste van zichzelf op ons parcours op Domein Bovy. Breng je eigen loopfiets en helm mee. Geen loopfiets? Geen probleem! Je kan er eentje lenen. Voor de start warmen we met z’n allen even op. Aan de finish ligt er voor elk deelnemertje een mooie medaille en een diploma klaar. Schrijf je kind in via www.heusden-zolder.be



8 september Lancering van de fietsroute “Heusden-Zolder Bolt”

Ook op 8 september wordt de nieuwe fietsroute “Heusden-Zolder Bolt” officieel gelanceerd. Deze 36 kilometer lange route laat je kennismaken met het mooiste wat Heusden-Zolder te bieden heeft. Fiets door uitgestrekte natuurgebieden, langs historische bezienswaardigheden en unieke sportinfrastructuur. De route is verrijkt met 20 indrukwekkende streetartwerken, gerealiseerd in samenwerking met Treepack als onderdeel van het Tour Elentrik-project. De elektriciteitskasten langs de route zijn omgetoverd tot kunstwerken die het verhaal van Heusden-Zolder vertellen, van Lokaal bestuur Heusden-Zolder het rijke mijnverleden en de natuurlijke schoonheid van De Wijers tot de wieler- en racehistorie van het gebied.
Lokaal bestuur Heusden-Zolder Heldenplein 1 | 3550 Heusden-Zolder | 011 80 80 80