donderdag 5 september 2024

Kruispunt Dennenweg/Schansstraat afgesloten


Riolerings- en Herstelwerken aan het Kruispunt Dennenweg/Schansstraat

Inleiding

In juni zijn de rioleringswerken onder het kruispunt Dennenweg/Schansstraat voltooid. Deze werken waren noodzakelijk om de afwateringsproblemen in de omgeving op te lossen. Met de nieuwe riolering zijn deze problemen nu gelukkig van de baan.

Laatste fase van de werken

Van donderdag 5 september tot en met vrijdag 13 september zal het kruispunt voor de laatste keer worden afgesloten. Gedurende deze periode zullen de rijweg en de voetpaden definitief worden hersteld. De omleiding voor het verkeer loopt, net als bij de vorige fase van de werkzaamheden, via de Halstraat en de P. Paquaylaan.

Planning van de werkzaamheden

De werkzaamheden verlopen volgens de volgende planning:

  • Vandaag: Het kruispunt wordt volledig afgesloten voor al het verkeer.
  • Deze week: Het plaatsen van de boordstenen en het terugleggen van de klinkers op het voetpad.
  • Volgende week: Het afronden van de afwerkingsfase, gevolgd door het uitgraven van het kruispunt om de eerste asfaltlaag aan te brengen.
  • Na de eerste asfaltering: De dagen hierna zal de definitieve asfaltlaag worden aangebracht en worden de werkzaamheden afgerond met het opruimen van de werf.

De voortgang van de werken is echter afhankelijk van de weersomstandigheden.

Conclusie

Met de rioleringswerken achter de rug, bevindt het kruispunt zich nu in de laatste fase van het herstelproces. Als de planning volgens schema verloopt, zal het kruispunt binnen enkele weken volledig operationeel zijn.

Artikel van 23 april Rioleringswerken Dennenweg/Schansstraat 
Artikel van 22 juli Rioleringswerken Schansstraat/Dennenweg