zondag 1 september 2024

Met Okra Heusden op vijfdaagse naar De Bonte Wever Assen/Drenthe (NL)


Wat een bijzondere ervaring om een privé rondleiding te krijgen bij Meyer Werft in Papenburg en de indrukwekkende cruiseschepen van Disney te zien! Meyer Werft staat bekend om zijn indrukwekkende scheepsbouw, vooral van grote cruiseschepen zoals de Disney Dream en Disney Fantasy. Deze schepen behoren tot de grootste ter wereld en bieden een combinatie van luxe en entertainment op zee.

Het verhaal van de propeller is ook fascinerend: een diameter van 5,8 meter en een gewicht van 18 ton toont aan hoeveel vakmanschap en engineering erbij komt kijken. Dat ik daar naast stond, geeft een goed idee van de schaal van zo’n enorme propeller. De bladen zijn door de bodem en door het plafond! De Disney Dream en Disney Fantasy zijn met hun lengte van 340 meter en hoogte van 65 meter echt gigantische varende steden.

 Ons verblijf in Hotel De Bonte Wever met een ‘All-In’ arrangement klinkt als een ontspannen en complete ervaring, een mooie basis voor het verkennen van Drenthe en omstreken. Dank aan Lode Beylemans voor deze info en foto ©Lode