vrijdag 6 september 2024

Oude stroomkasten straatkunstprojecten voor "Tour Elentrik"




Onze gemeente doet dit jaar mee aan het straatkunstproject "Tour Elentrik", dat gecoördineerd wordt door Treepack. Deze organisatie werkt met street-art kunstenaars aan verschillende kunstprojecten. In onze gemeente zullen zij de verouderde stroomkasten omtoveren tot levendige, kleurrijke kunstwerken.

In Heusden-Zolder zijn al meerdere van deze kleurrijke kunstwerken te zien, bijvoorbeeld aan de rotonde in Bolderberg bij Flamende, bij de ZLDR Luchtfabriek, en langs de Koolmijnlaan bij de ingang van KS Zolder. Ook op andere locaties zullen lokale kunstenaars binnenkort hun bijdrage leveren om van deze stroomkasten unieke kunstobjecten te maken.                                                      

In totaal zullen er 30 kunstwerken verschijnen: 15 hiervan worden gemaakt door professionele kunstenaars, en de andere 15 door lokale kunstenaars. De ontwerpen moeten tegen 8 september voltooid zijn, waarna de kunstwerken later officieel onthuld worden.

Deze kunstwerken maken ook deel uit van de nieuwe fietsroute "Heusden Bolt", een 36 kilometer lang traject dat fietsers langs de mooiste plekken van de gemeente leidt.