zondag 1 september 2024

Sebastian Kössler (Oostenrijk) wint de GOUDEN HELM 2024 speedway


Vandaag werd de laatste speedwaywedstrijd van het jaar gehouden op de sintelbaan van het Helzoldstadion, waar SpeedwayClub Helzold haar sportieve seizoen afsloot met de prestigieuze Gouden Helm wedstrijd. Het evenement trok veel aandacht vanwege het sterke deelnemersveld, met internationale toppers uit verschillende landen. Zo kwamen verschillende reeksen hun racen brengen in de volgende klassen 125cc, internationalen, nationalen, speedcars en zijspannen
GOUDEN HELM 2024
                              1 Sebastian Kössler (AUT)
                              2 Mika Meijer Ned) 
                              3 Theo Pijper (Ned)

De Gouden Helm wedstrijd van 2024 was een waardige afsluiter van het seizoen op de sintelbaan van het Helzoldstadion. Met een mix van ervaren rijders, jong talent en internationale deelname, werd het een dag vol spanning en spektakel. SpeedwayClub Helzold kan terugkijken op een geslaagde editie van de Gouden Helm. De fans zullen nog lang napraten over de indrukwekkende prestaties en de unieke momenten die deze dag hen heeft gebracht.  Foto's met dank aan Bart Knops voor de podiafoto's & foto's in het onderste album en RB Fotografie voor de foto's in het album

Sebastian Kössler wint de Gouden Helm speedway
In een zonovergeten en bloedheet Helzoldstadion in Heusden-Zolder werden de heats voor de Gouden Helm speedway gereden. De internationale bezetting was groot op deze Gouden Helm. De heats die naar uiteindelijke halve finale en finale leidden, waren spektakelstukken.

Titelverdediger Stefan Nielsen deed zijn best om zijn titel te verlengen. Hij slaagde er wel in om de halve finale te bereiken, maar werd derde en dat was niet genoeg om in de finale te geraken. De Oostenrijker Sebastian Kössler pakte enkele zeges in de heats en dat gaf hem vlot toegang tot de halve finale. Dat viel ook de Nederlanders Theo Pijper en René van Weels te beurt en ook zij haalden de halve finale. In de eerste halve finale kwam het tot een crash waardoor Ace Pijper en de Australiër Michael West werden uitgeschakeld. Theo Pijper en René van Weels hadden aan hun start in de halve finale genoeg voor een plaats in de finale. De tweede halve finale werd vlot gewonnen door Kössler. Zo kregen we vier finalisten met Theo Pijper, René van Weels, Sebastian Kössler en Mika Meijer. Kössler nam een blitzstart en stond zijn eerste plaats niet meer af. Mika Meijer reed naar de tweede plaats en Theo Pijper naar de derde podiumplaats.

In de wedstrijden rond de Gouden Helm werd de speedkarts op het publiek los gelaten. Het werd een compleet Duits onderonsje. Tobias Albers werd de eindwinnaar na de verschillende heats. Hij ging Markus Tork en Detlef Rempe vooraf. Bij de jeugd 125 cc zegevierde de Nederlander Ravi Nijenhuis voor zijn landgenote Sanne Meijerink en de Fransman Raphaël Sarrailh. De sidecars zorgden een ander spektakel. Na drie zeges op rij in de heats mochten de Limburgers Joachim Martens en Des Vanzonhoven de zege mee naar huis nemen. Het Belgisch duo Kenny van Eeeckhout en Axelle Cannaerts werden tweede voor de Nederlanders Bart en Annette Schuiling.

Bij de nationalen 500cc/250cc pakte Niek Meijerink de zege voor de Fransman Matys Sambarrey en de Française Audrey Dupuy. Gisteren werd het Open Belgisch kampioenschap betwist. Joris Theybers kroonde zich tot Belgisch kampioen voor Peter Rogiers en de Nederlander Johan Schaap.